Clicky

zondag 8 september 2024 - 06:01 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsNederlander die replica's van LEGO verkoopt moet stoppen van rechter

Nederlander die replica’s van LEGO verkoopt moet stoppen van rechter

DEN HAAG – Een Nederlandse man die treinreplica’s van LEGO-stenen maakt en doorverkoopt moet daarmee stoppen van de rechter. LEGO, de grootste speelgoedfabrikant ter wereld in omzet, sleepte de man eerder deze maand in een kort geding voor de rechter, omdat hij inbreuk zou maken op het merkrecht van LEGO.

Dat klopt, stelt de voorzieningenrechter nu dus. HA Bricks, het bedrijf waarmee de Nederlandse man de treinreplica’s verkoopt, heeft 48 uur de tijd gekregen om te stoppen.

Ook moet de man LEGO voorzien van al zijn bedrijfsinformatie en verkoopcijfers. Als dat niet gebeurt, dan moet er voor elke dag dat dat niet het geval is 1000 euro aan LEGO betaald worden. LEGO kan er ook voor kiezen om 500 euro voor elk product dat inbreuk op het merkrecht maakt te eisen. Sowieso moet de man ruim 16.000 euro aan proceskosten betalen aan LEGO.

De man beriep zich tijdens de rechtszaak op het uitputtingsrecht, waarmee in het economisch verkeer gebrachte goederen doorverkocht mogen worden. Maar omdat hij de LEGO-stenen voorziet van een metalen kogellager en bedrukking, wordt het uiterlijk van de stenen volgens de rechter permanent aangepast. Dat mag dan weer niet.

LEES OOK
LEGO sleept Nederlander voor rechter om inbreuk merkrecht
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagen gaat in vlammen op in Eindhoven [+foto’s]

EINDHOVEN - Een vrachtwagen die geparkeerd stond op de kanaaldijk-noord in Eindhoven is vannacht compleet in vlammen op gegaan. De straat naast het kanaal wordt...
×