Clicky

donderdag 4 juli 2024 - 06:30 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsHoe haal je het meeste uit je autoverzekering?

Hoe haal je het meeste uit je autoverzekering?

Dat je verplicht bent om je auto van een verzekering te voorzien, is waarschijnlijk geen nieuws voor je. Dat veel mensen de verkeerde verzekering voor hun auto hebben afgesloten, is misschien wel nieuw.

Vaak wordt gedacht dat je enkel moet zorgen dat je auto verzekerd is, maar dat is onjuist. Er zijn namelijk meerdere mogelijkheden binnen de verplichte basisverzekering. Wat je nodig hebt, hangt af van de leeftijd van je auto.

Wij zetten de mogelijkheden voor je op een rijtje zodat je er zeker van kunt zijn dat je de polis voor je auto kiest waar je het meeste profijt van zult hebben.

De leeftijd van je auto is belangrijk voor je verzekering

Stel dat je een autoverzekering van Univé wilt afsluiten, dan kun je naar de site van deze verzekeraar gaan. Je zult zien dat de verplichte basisverzekering bestaat uit drie varianten. Welke van deze opties het beste is voor jouw wagen, hangt af van de leeftijd van je auto. Je verzekeraar kijkt namelijk naar de dagwaarde van je auto. Dit is iets anders dan de aanschafwaarde. Dit is namelijk het bedrag dat je voor je auto betaalde op het moment dat je je auto kocht.

De dagwaarde is de waarde die je wagen nu heeft en verandert dus in de loop der jaren. Hoe ouder je auto wordt, hoe minder deze waard is. Dat heeft gevolgen voor je verzekering. Een nieuwe auto moet je zo uitgebreid mogelijk verzekeren, terwijl je een oudere auto juist heel basaal kunt verzekeren.

Heb je een nieuwe auto minimaal verzekerd, dan kun je opgelopen schade niet laten herstellen. Zorg er daarom voor dat je de polis kiest die het beste bij de leeftijd van je wagen aansluit. Zo voorkom je teleurstellingen.

Welke van de drie basisverzekeringen is de beste voor jou?

Je verzekeraar heeft de basisverzekering opgedeeld in drie opties. De eerste is de Univé all risk autoverzekering. Deze polis is bedoeld voor wagens die maximaal zes jaar oud zijn. Deze optie is de meest uitgebreide verzekering die je kunt vinden. Hij dekt namelijk alle vormen van schade, dus ook wanneer je deze zelf veroorzaakt hebt. Heb je een auto van tussen de zes en tien jaar oud, dan kun je beter gaan voor de WA Plus Beperkt Casco verzekering.

Deze polis dekt nog altijd veel schade, maar niet de schade die je zelf opgelopen hebt bij een door jou veroorzaakt ongeluk. Wel kun je bij je verzekeraar terecht als je schade hebt opgelopen door bijvoorbeeld extreme weersomstandigheden, inbraak, brand of een aanrijding met een loslopend dier.

Tot slot is er de WA-basisverzekering. Deze polis is bedoeld voor wagens van tien jaar of ouder. Je kunt met deze verzekering de tegenpartij schadeloos stellen wanneer je een ongeluk veroorzaakt hebt. Je kunt zelf helaas geen aanspraak maken op deze polis als je schade aan je wagen wilt laten herstellen.

Stem je verzekering zo goed mogelijk op je auto af

Als je meer uit je verzekering wilt halen, doe je er verstandig aan om ook de aanvullende polissen te checken. Met deze extra opties kun je veel voordeel pakken. Zo kun je bijvoorbeeld voor pechhulp kiezen. Dit is een service die Univé biedt op het moment dat je met pech langs de kant van de weg komt te staan. Er komt dan gelijk een monteur naar je toe om te kijken of het euvel opgelost kan worden.

Rij je vaak in het buitenland? Overweeg dan ook pechhulp voor het buitenland te nemen. Zo kom je altijd op je bestemming.


Dit was een gesponsord artikel. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Bent u ook geïnteresseerd in de mogelijkheden om een gesponsord artikel te plaatsen? Neemt u vrijblijvend contact op

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

×