Clicky

zondag 8 september 2024 - 02:45 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartAalsmeerbaan van 3 t/m 9 juni buiten gebruik voor jaarlijks regulier onderhoud

Aalsmeerbaan van 3 t/m 9 juni buiten gebruik voor jaarlijks regulier onderhoud

SCHIPHOL – Van maandag 3 tot en met zondag 9 juni vinden er reguliere onderhoudswerkzaamheden aan de Aalsmeerbaan.

Tijdens het baanonderhoud is de start- en landingsbaan niet beschikbaar voor vliegverkeer. In situaties waarbij vliegtuigen normaal gesproken starten vanaf of landen op de Aalsmeerbaan wordt tijdens deze periode een andere baan ingezet: de Zwanenburgbaan en de Buitenveldertbaan.

Aan start- en landingsbanen wordt jaarlijks regulier onderhoud uitgevoerd, zodat deze in goede conditie zijn en blijven. Er worden aan de Aalsmeerbaan, waar nodig, kleine reparaties aan het asfalt en markeringen uitgevoerd.

De bekabeling en elektra worden gecontroleerd, het hemelwaterafvoer systeem wordt doorgespoeld, de omliggende grasvelden worden gemaaid en de lampen worden schoongemaakt of vervangen. De werkzaamheden worden uitgevoerd in samenwerking met Heijmans.

Tijdens het onderhoud maakt het vliegverkeer meer gebruik van de andere banen, zoals de Zwanenburgbaan en de Buitenveldertbaan. Dat betekent dat er in de gebieden onder de vliegroutes van deze start- en landingsbanen meer vliegtuigen overkomen tijdens deze onderhoudsperiode.

LEES OOK
Eindhoven Airport gaat in februari 2027 vijf maanden dicht
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagen gaat in vlammen op in Eindhoven [+foto’s]

EINDHOVEN - Een vrachtwagen die geparkeerd stond op de kanaaldijk-noord in Eindhoven is vannacht compleet in vlammen op gegaan. De straat naast het kanaal wordt...
×