Clicky

zondag 8 september 2024 - 02:04 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsUNRWA: ongeveer miljoen mensen ontvluchtten Rafah

UNRWA: ongeveer miljoen mensen ontvluchtten Rafah

RAFAH – De afgelopen drie weken zijn ongeveer 1 miljoen mensen Rafah ontvlucht, meldt de VN-organisatie voor Palestijnse vluchtelingen (UNRWA).

De maanden daarvoor waren juist veel Palestijnen gevlucht naar die stad in het zuiden van de Gazastrook. Begin mei riep Israël op om delen van Rafah te evacueren, omdat het een offensief op de stad begon.

Sindsdien voert Israël veel luchtaanvallen uit op de stad en zijn Israëlische troepen delen van de stad binnengetrokken. Afgelopen zondag vielen bij zo’n luchtaanval zeker 45 doden in een tentenkamp voor vluchtelingen. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu sprak van een “tragische vergissing”, omdat de aanval gericht was op Hamas.

Veel landen en hulporganisaties roepen Israël op om het offensief in Rafah per direct te staken, omdat anders een humanitaire catastrofe zou dreigen. Rafah was voor veel Palestijnen een laatste toevluchtsoord door de oorlog in de rest van de Gazastrook. De vluchtelingen hebben volgens UNRWA geen veilige plekken om naartoe te gaan en leven onder erbarmelijke omstandigheden.

LEES OOK
Rode Kruis: doden bij beschieting rond kantoor in Gaza
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagen gaat in vlammen op in Eindhoven [+foto’s]

EINDHOVEN - Een vrachtwagen die geparkeerd stond op de kanaaldijk-noord in Eindhoven is vannacht compleet in vlammen op gegaan. De straat naast het kanaal wordt...
×