Clicky

zondag 8 september 2024 - 03:34 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsGrote groep keert zich tegen politie bij onrust centrum Amsterdam

Grote groep keert zich tegen politie bij onrust centrum Amsterdam

AMSTERDAM -In Amsterdam heeft een grote groep “agressieve demonstranten” zich tegen de politie gekeerd bij acties in het centrum.

Op de Kalverstraat waren maandagmiddag enkele tientallen tegendemonstranten op de been die naar een pro-Israëlactie van de SGP op de Dam wilden gaan. Zij werden tegengehouden en aangehouden. Inmiddels is de rust in de hoofdstad terug, wel is er op verschillende plaatsen nog politie aanwezig.

Volgens de politie zijn de meeste aangehouden tegendemonstranten overgebracht naar een stadsbus. Een groep mensen heeft volgens de politie vervolgens op gewelddadige wijze geprobeerd te voorkomen dat de bus kon wegrijden. Zo werden er fietsen uit rekken gehaald en op straat gegooid. Ook werden agenten bekogeld. “Agenten hebben hierop ook geweld moeten gebruiken om de bus te ontzetten”, meldt de politie.

De groep aangehouden tegendemonstranten werd opgepakt voor onder meer het gooien van vuurwerk, bedreiging en verstoring van de openbare orde. In de bus pleegden zij volgens een politiewoordvoerder opnieuw strafbare feiten. Agenten werden volgens haar geschopt, gekrabd en beledigd. De bussen zijn inmiddels aangekomen bij verschillende cellencomplexen.

LEES OOK
Man neergestoken in centrum Amsterdam, verdachte aangehouden

Hoeveel mensen zijn opgepakt is nog niet bekend. De mobiele eenheid was eerder maandagavond aanwezig, maar is inmiddels vertrokken.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagen gaat in vlammen op in Eindhoven [+foto’s]

EINDHOVEN - Een vrachtwagen die geparkeerd stond op de kanaaldijk-noord in Eindhoven is vannacht compleet in vlammen op gegaan. De straat naast het kanaal wordt...
×