Clicky

zondag 8 september 2024 - 03:14 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsPolitie gaat tientallen mensen arresteren bij protest Amsterdam

Politie gaat tientallen mensen arresteren bij protest Amsterdam

AMSTERDAM – In het centrum van Amsterdam gaat de politie tientallen mensen aanhouden die een pro-Israëlactie van de SGP wilden verstoren. De mensen uit de groep hebben zich schuldig gemaakt aan onder meer het gooien van vuurwerk, bedreiging en verstoring van de openbare orde, zo meldt een politiewoordvoerder. Hun “dynamische demonstratie” is door de driehoek (politie, officier van justitie en burgemeester) ontbonden.

De mobiele eenheid heeft de groep ingesloten op de hoek van de Kalverstraat en de Dam.

Op de Dam is de actie van de SGP bezig. Minstens honderd mensen zijn bij de manifestatie aanwezig. Ook politieke kopstukken van de partij zijn erbij, onder wie SGP-leider Chris Stoffer. Onder meer het Israëlische volkslied wordt gezongen, en mensen houden Israëlische vlaggen omhoog.

Op een livestream van de SGP is te zien dat de groepen niet ver bij elkaar vandaan staan, en dat tegendemonstranten ‘free free Palestine’ roepen. Ook hebben mensen Palestijnse vlaggen bij zich.

LEES OOK
Netanyahu: niet zeker dat Hamasleider Deif is gedood bij aanval
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagen gaat in vlammen op in Eindhoven [+foto’s]

EINDHOVEN - Een vrachtwagen die geparkeerd stond op de kanaaldijk-noord in Eindhoven is vannacht compleet in vlammen op gegaan. De straat naast het kanaal wordt...
×