Clicky

zondag 8 september 2024 - 04:00 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSBedrijfsnieuwsWaarom en hoe je rolcontainers kunt gebruiken voor transport

Waarom en hoe je rolcontainers kunt gebruiken voor transport

Het vervoer van goederen maakt een essentieel deel uit van onze economie. Het is een noodzakelijk proces waarbij efficiëntie en veiligheid cruciaal zijn. Dat hangt af van het naleven van veiligheidsprotocollen, maar ook van de keuze voor de juiste materialen. Het gebruik van rolcontainers is bijvoorbeeld een populaire en effectieve oplossing om de logistieke stroom te optimaliseren en de veiligheid van het transport waarborgen. We bespreken waarom je rolcontainers zou moeten gebruiken voor transport van goederen, en wat moet je doen om ze veilig te vervoeren.

Waarom rolcontainers gebruiken in transport?

Rolcontainers bieden diverse voordelen in transport en logistiek die ze erg interessant kunnen maken. Ten eerste helpen rolcontainers om de efficiëntie te verbeteren en besparen ze tijd door hun ontwerp dat gemakkelijk laden, lossen en verplaatsen mogelijk maakt. Daar is immers geen zwaar materieel zoals heftrucks voor nodig. Omdat een rolcontainer gemakkelijk te verplaatsen is, verminderen ze ook de fysieke belasting voor medewerkers, wat ten goede komt van de ergonomie tijden werk.

Het risico op werkgerelateerde blessures neemt erdoor af. Omdat rolcontainers in verschillende maten en configuraties te verkrijgen zijn, kunnen ze ook flexibel en veelzijdig zijn. Vaak kunnen ze voor diverse toepassingen benut worden. Afhankelijk van het model is het ook nog eens zo dat rolcontainers vaak ingeklapt kunnen worden wanneer ze niet in gebruik zijn, zodat ruimte bespaart kan worden. Dat is erg handig wanneer je te maken hebt met beperkte opslagruimte.

LEES OOK
Toegelicht: de opkomst van de pick-up truck in de transportsector

Hoe vervoer je rolcontainers veilig?

Hoewel rolcontainers dus veel voordelen bieden, is wel van groot belang dat men veiligheidsmaatregelen neemt tijdens het transport ervan om ongelukken en schade te voorkomen. Om ervoor te zorgen dat ze veilig worden vervoerd, is een evenwichtige ladingverdeling essentieel. Zo voorkom je dat ze gaan kantelen tijdens het transport.

Zware items moeten onderaan en lichtere item bovenaan om zo het zwaartepunt te verlagen en de container stabieler te maken. Daarnaast moeten goederen ook stevig worden vastgezet om verschuiven tijdens het transport te voorkomen. Hiervoor kun je bevestigingsmiddelen zoals spanbanden en stangen gebruiken, zodat de rolcontainers op hun plaats worden gehouden tijdens het transport.

Controleer naast de vervoersmiddelen zelf ook altijd de rolcontainers op slijtage en schade. Check of de wielen nog soepel en stevig zijn en de bevestigingsmiddelen nog in orde zijn. Gebruik voor het transport voertuigen die beschikken over de juiste voorzieningen voor het veilig vervoeren van rolcontainers. Dit kan bijvoorbeeld antislipvloeren en bevestigingsrails zijn.

LEES OOK
Zowel omzet als winst daalden fors voor Vos Logistics in 2023

Uiteraard moet bij slecht weer, en zeker bij gladheid, extra voorzichtigheid worden betracht. Zo zorg je ervoor dat de efficiënt en veilig worden vervoerd. Dan is niet alleen de veiligheid van de lading gewaarborgd, maar ook die van het transportpersoneel.

Rolcontainers zijn dus niet alleen een slimme keuze voor efficiënt transport, maar ook een essentieel instrument voor het creëren van een veilige en geoptimaliseerde logistieke keten. Als je er nog geen gebruik van maakt, is het de moeite waard om te overwegen om erop over te stappen. Het kan je logistieke proces beter en veiliger maken, mits je er correct gebruik van maakt. Daar hoort oog voor veilig transport bij. Dus als je investeert in rolcontainers, zorg dan dat je personeel ook op de hoogte is van hoe ze het beste vervoerd kunnen worden. Wie weet is het voor de transportmedewerkers in kwestie een welkome verandering!


Dit was een gesponsord artikel. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Bent u ook geïnteresseerd in de mogelijkheden om een gesponsord artikel te plaatsen? Neemt u vrijblijvend contact op

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagen gaat in vlammen op in Eindhoven [+foto’s]

EINDHOVEN - Een vrachtwagen die geparkeerd stond op de kanaaldijk-noord in Eindhoven is vannacht compleet in vlammen op gegaan. De straat naast het kanaal wordt...
×