Clicky

zondag 8 september 2024 - 03:55 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsIsraël draait maatregelen tegen persbureau AP terug

Israël draait maatregelen tegen persbureau AP terug

TEL AVIV – [update] Israël komt terug op maatregelen tegen het Amerikaanse persbureau Associated Press (AP). De autoriteiten maakten bekend dat afgepakte camera-apparatuur wordt teruggegeven.

“Ik heb opdracht gegeven de operatie af te blazen en de apparatuur terug te geven aan het AP-agentschap”, zei minister van Communicatie Shlomo Karhi in een verklaring.

AP had eerder het verwijt gekregen dat het beeldmateriaal levert aan nieuwszender Al Jazeera, die in Israël niet meer mag uitzenden. Er was apparatuur van het persbureau in beslag genomen in de stad Sderot, die uitkijkt op de Gazastrook.

Verzoek VS

AP verstrekt als persbureau berichtgeving en beeldmateriaal aan veel internationale klanten. De Israëlische autoriteiten zeggen dat AP-beelden van Gaza ook zijn uitgezonden door Al Jazeera en de Israëlische strijdkrachten in gevaar brachten.

Het Israëlische optreden tegen het persbureau leidde tot internationale kritiek. De Verenigde Staten, de belangrijkste internationale bondgenoot van Israël, vroegen de Israëlische regering het besluit terug te draaien.

LEES OOK
Geen dwangsom Staat op verbod levering F35-onderdelen naar Israël
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagen gaat in vlammen op in Eindhoven [+foto’s]

EINDHOVEN - Een vrachtwagen die geparkeerd stond op de kanaaldijk-noord in Eindhoven is vannacht compleet in vlammen op gegaan. De straat naast het kanaal wordt...
×