Clicky

zaterdag 6 juli 2024 - 10:17 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsBiden: offensief van Israël in Gaza is geen genocide

Biden: offensief van Israël in Gaza is geen genocide

WASHINGTON – De Amerikaanse president Joe Biden ontkent dat het Israëlische offensief in Gaza genocidaal is. “Wat er gebeurt is geen genocide, dat verwerpen wij”, zei hij maandag in het Witte Huis tijdens een evenement van de Jewish American Heritage Month.

Daarbij doelde Biden op een zaak die Zuid-Afrika tegen Israël heeft aangespannen bij het Internationaal Gerechtshof. Dit land beweert dat de oorlog van Israël genocidaal is.

Biden bekritiseerde maandag ook het verzoek van de hoofdaanklager van het Internationaal Strafhof om arrestatiebevelen voor de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, zijn defensieminister Yoav Gallant en drie Hamasleiders. Zij zouden zich schuldig hebben gemaakt aan oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid.

“Wat deze arrestatiebevelen ook inhouden, Israël en Hamas zijn niet gelijkwaardig”, zei Biden. De Amerikaanse president beloofde “ijzersterke” steun aan Israël. Hij voegde eraan toe dat de Verenigde Staten achter Israël staan om “de slagers van Hamas uit te schakelen.”

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Drie Britse luchthavens mogen klimaatdemonstranten weren

LONDEN - Drie luchthavens in het Verenigd Koninkrijk mogen klimaatdemonstranten weren om mogelijke verstoringen van vluchten tijdens het drukke zomerseizoen te voorkomen. Een rechter heeft...
×