Clicky

zaterdag 6 juli 2024 - 11:26 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsTien gewonden door blikseminslag in Dresden

Tien gewonden door blikseminslag in Dresden

DRESDEN – In de Duitse stad Dresden zijn tien personen gewond geraakt door de bliksem. Vier slachtoffers hebben volgens de brandweer levensgevaarlijke verwondingen opgelopen.

De bliksem sloeg maandag in op de oevers van de Elbe. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, lagen daar vier personen in het gras. Twee mannen hadden een hartstilstand en moesten gereanimeerd worden.

De hulpdiensten troffen in de omgeving meer gewonden aan. Alle slachtoffers kregen medische hulp, voordat ze werden overgebracht naar ziekenhuizen in de regio.

De politie zette het gebied af en zocht met een helikopter naar eventuele andere gewonden. Er werden geen slachtoffers meer gevonden, maar er wordt niet uitgesloten dat ze zelf zijn vertrokken. De hulpdiensten roepen mensen die in het gebied waren op direct medische hulp te zoeken bij hartkloppingen, tintelingen in de ledematen of andere klachten.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Klimaatactivisten demonstreren zaterdag op Malieveld en willen A12 op

DEN HAAG - Klimaatactivisten gaan zaterdag op twee manieren demonstreren in Den Haag. Actiegroep Extinction Rebellion (XR) is wederom van plan de A12 te...
×