Clicky

zaterdag 6 juli 2024 - 10:26 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerRijstrook minder op A7 zorgt voor lange file richting Amsterdam

Rijstrook minder op A7 zorgt voor lange file richting Amsterdam

PURMEREND – Op de A7 van Hoorn naar Purmerend staat dinsdagmorgen voor Purmerend een file van 14 kilometer met een vertraging van bijna een uur, meldt de ANWB. Dinsdag is het de eerste werkdag dat nog maar één rijstrook beschikbaar is richting Amsterdam.

Mensen die via de N247 de file op de A7 proberen te ontwijken, staan daar richting Amsterdam ongeveer een half uur stil. De file daar heeft een lengte van 8 kilometer.

Zaterdag werd het aantal rijstroken richting Amsterdam teruggebracht van twee naar een. Op de brug in de A7 ter hoogte van Purmerend worden werkzaamheden uitgevoerd. Omdat zwaar vrachtverkeer ondanks het verbod van de brug gebruik bleef maken, heeft Rijkswaterstaat besloten nog maar een rijstrook open te houden richting Amsterdam. Hulpdiensten kunnen wel over de afgesloten rijstrook rijden.

Sinds april werkt Rijkswaterstaat aan het versterken van de brug. Er worden 50.000 gaten geboord die moeten worden opgevuld met 15 kilometer wapeningsstaal. De werkzaamheden duren tot 1 september.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

N505 afgesloten na aanrijding tussen vrachtwagen en bestelwagen [+foto]

HOOGKARSPEL - Zaterdagochtend rond 08.00 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de N504 tussen twee voertuigen. Een vrachtwagen reed richting Zwaagdijk-Oost toen deze...
×