Clicky

zaterdag 6 juli 2024 - 10:35 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSScheepvaartSchip dat brug in Baltimore vernielde naar haven gesleept

Schip dat brug in Baltimore vernielde naar haven gesleept

BALTIMORE – Het vrachtschip dat bijna twee maanden geleden tegen een brug in de Amerikaanse stad Baltimore aanvoer, is maandag weer vlotgetrokken en terug naar de haven gesleept.

Beelden van de operatie die live werden uitgezonden lieten een vloot sleepboten zien die de Dali verplaatsten, weg van de overblijfselen van de Francis Scott Key Bridge en richting een maritieme terminal.

Het onder Singaporese vlag varende schip blokkeerde een van de drukste havens van Amerika sinds het op 26 maart elektriciteitsproblemen kreeg en tegen een steunkolom van de brug botste. Daardoor stortte de brug in en kwamen zes arbeiders om het leven.

De haven is een belangrijk knooppunt voor de auto-industrie en verwerkte vorig jaar bijna 850.000 auto’s en lichte vrachtwagens. Dat is meer dan welke andere Amerikaanse haven dan ook, volgens cijfers van de staat Maryland.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

N505 afgesloten na aanrijding tussen vrachtwagen en bestelwagen [+foto]

HOOGKARSPEL - Zaterdagochtend rond 08.00 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de N504 tussen twee voertuigen. Een vrachtwagen reed richting Zwaagdijk-Oost toen deze...
×