Clicky

zaterdag 6 juli 2024 - 10:29 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsWateroverlast en natte elfstedenfietsers door noodweer Friesland

Wateroverlast en natte elfstedenfietsers door noodweer Friesland [+video]

LEEUWARDEN -Delen van Friesland hebben op Tweede Pinksterdag te maken met hevige regenbuien, met wateroverlast tot gevolg.

In het dorp Buitenpost is volgens de veiligheidsregio sprake van “erg veel wateroverlast door extreme regenval”. De straten kwamen er onder een laag water van zo’n 25 centimeter te staan. Hulpdiensten rukten uit om er te gaan helpen.

“Het heeft ook flink gehageld. Hierdoor kan het op sommige plekken glad zijn”, voegt de veiligheidsregio eraan toe. Die waarschuwt inwoners om goed op te passen als ze over straat gaan, want door de hevige regenval zijn putdeksels losgeraakt, maar dat is niet goed te zien door de laag met water erboven.

Fikse buien trokken ook over het parcours van de Fietselfstedentocht, waar 13.740 mensen aan de start verschenen. Op twee plekken werd de fietstocht even stilgelegd omdat het hevig begon te onweren, vertelt voorzitter van de organisatie Stephan Rekker. “Gelukkig werd massaal gehoor gegeven aan onze oproep aan alle Friezen om hun huizen, bedrijven en schuren te openen om deelnemers te laten schuilen”, vertelt hij. Toen het onweer voorbij was, konden de deelnemers weer op hun fietsen stappen.

Ook elders in het land veroorzaakt overvloedige regenval problemen. Zo kreeg de brandweer in de Bollenstreek veel meldingen binnen van wateroverlast na een “wolkbreuk”. Veiligheidsregio Hollands Midden riep mensen op om alleen in levensbedreigende situaties 112 te bellen.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

N505 afgesloten na aanrijding tussen vrachtwagen en bestelwagen [+foto]

HOOGKARSPEL - Zaterdagochtend rond 08.00 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de N504 tussen twee voertuigen. Een vrachtwagen reed richting Zwaagdijk-Oost toen deze...
×