Clicky

zaterdag 6 juli 2024 - 04:53 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsDemonstranten zetten tenten op in binnentuin Oudemanhuispoort UvA

Demonstranten zetten tenten op in binnentuin Oudemanhuispoort UvA

AMSTERDAM – Pro-Palestijnse demonstranten hebben tenten opgezet in de binnentuin van een gebouw van de Universiteit van Amsterdam (UvA) aan de Oudemanhuispoort. Een verslaggever van het ANP heeft gezien dat er tientallen mensen aanwezig zijn op de binnenplaats. De betogers hebben meerdere tenten neergezet. Ook in het gebouw zit een handjevol demonstranten.

De betogers roepen leuzen als “cops off campus” en hebben een Palestijnse vlag om een standbeeld gewikkeld. De meeste demonstranten zijn gekleed in het zwart en dragen gezichtsbedekking.

Een handjevol agenten staat bij de toegangspoort naar de binnentuin. De sfeer is volgens de ANP-verslaggever vrij grimmig. De demonstranten proberen de politie buiten de binnentuin te houden, wat geduw en getrek over en weer oplevert. Ook gebruikte de politie pepperspray tegen de demonstranten die daarop hun ogen moesten spoelen.

Het lijkt erop dat de demonstranten van plan zijn te overnachten op het terrein. Op de Instagrampagina Amsterdam Encampment roept de organisatie op om naar de Oudemanhuispoort te komen en tenten, slaapspullen en voedsel mee te nemen.

Overigens worden de tenten die de actievoerders buiten hadden opgezet inmiddels weer afgebroken. De betogers staan nog wel in de binnentuin.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Drie Britse luchthavens mogen klimaatdemonstranten weren

LONDEN - Drie luchthavens in het Verenigd Koninkrijk mogen klimaatdemonstranten weren om mogelijke verstoringen van vluchten tijdens het drukke zomerseizoen te voorkomen. Een rechter heeft...
×