Clicky

donderdag 19 september 2024 - 19:35 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsRusland meldt verovering twaalf nederzettingen in Charkiv

Rusland meldt verovering twaalf nederzettingen in Charkiv

MOSKOU – Het Russische ministerie van Defensie meldt dat het leger binnen een week twaalf nederzettingen in de Oekraïense regio Charkiv heeft ingenomen en verder blijft oprukken. Russische militairen zijn daar een week geleden met een nieuw grondoffensief begonnen.

Rusland stuurde duizenden militairen de grens over en opende het vuur op meerdere nederzettingen, waaronder Vovtsjansk. Die stad ligt op 5 kilometer van de grens met Rusland. Voor de oorlog woonden ongeveer 18.000 mensen in Vovtsjansk, nu zijn het er volgens de regionale gouverneur nog maar tweehonderd.

Afgelopen weekend werd al duidelijk dat Russische militairen bezig waren met een opmars in Charkiv. Oekraïne heeft eerder al gemeld terrein te hebben verloren en dat de situatie in de noordoostelijke regio moeilijk is.

Volgens een Oekraïense legerchef heeft Rusland zijn “gebied voor gevechtsoperaties” met 70 kilometer uitgebreid en probeert het Oekraïne te dwingen zijn reserves in te zetten.

LEES OOK
Europese gasvoorraden zitten bijna vol
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vluchten Lufthansa en Air France op Tel Aviv langer opgeschort

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappijen Lufthansa en Air France hebben besloten hun vluchten van en naar onder meer Tel Aviv langer op te schorten. Eerder deze...
×