Clicky

zaterdag 6 juli 2024 - 10:11 uur
HomeOVERIG NIEUWSBedrijfsnieuwsEbusco is voornemens Michiel Peters voor te dragen als Co-CEO

Ebusco is voornemens Michiel Peters voor te dragen als Co-CEO

DEURNE – Ebusco, een pionier en koploper in de ontwikkeling van elektrische bussen, oplaadsystemen en energieopslag, kondigt vandaag aan dat haar Raad van Commissarissen voornemens is Michiel Peters voor te dragen als Co-Chief Executive Officer (Co-CEO). Michiel zal per 1 augustus in dienst treden bij Ebusco als Co-CEO met de wederzijdse intentie om deze positie in het vierde kwartaal van 2024 te formaliseren. Michiel zal het executive team voorzitten en rapporteren aan de Raad van Commissarissen.

In lijn met de eerdere aankondiging op 29 januari 2024 met betrekking tot de introductie van de Co-CEO rol, is de Raad van Commissarissen verheugd aan te kondigen dat Michiel Peters (1966) per 1 augustus 2024 zal starten als Co-CEO en voorzitter van het Executive Team van Ebusco.

Michiel heeft meer dan 20 jaar ervaring als CEO en COO in het bredere industriële domein, waaronder 4 jaar als CEO van Vanderlande en 6 jaar als CEO van Moba Group. Hij begon zijn carrière bij McKinsey & Company. Michiel heeft een Master in Toegepaste Natuurkunde van de Technische Universiteit Delft en is gepromoveerd aan de Technische Universiteit Eindhoven.

Frank Meurs, die deze rol sinds januari op interim-basis vervulde, zal de organisatie per 31 juli 2024 verlaten. In de komende weken zullen Frank Meurs en Michiel Peters intensief contact hebben om een uitvoerige overdracht te garanderen. De Raad van Commissarissen is Frank dankbaar voor zijn inzet tijdens deze interim-rol en de bijdrage die hij heeft geleverd aan het bedrijf.

Peter Bijvelds, Oprichter en Co-CEO van Ebusco licht toe: “Ik ben erg blij dat Michiel samen met mij Ebusco zal leiden. Michiel heeft meer dan 20 jaar ervaring in het leiden van industriële bedrijven en ik heb er alle vertrouwen in dat we met het nieuwe Executive Team in pole position zijn om de groeistrategie waar te maken.”

Derk Haank, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Ebusco, voegt hieraan toe: “Met de komst van Michiel Peters kan het bedrijf zich richten op het ombuigen van de financiële prestaties en het realiseren van het groeiplan.”

Met het oog op de voorgestelde benoeming en Michiel’s verantwoordelijkheid op het gebied van strategie en operational excellence heeft Ebusco besloten om de Capital Markets Day te verplaatsen naar eind 2024. Michiel zal deze tijd gebruiken om zich verder vertrouwd te maken met Ebusco’s activiteiten en stakeholders, zijn eigen visie op het bedrijf te ontwikkelen en zijn expertise in het leiden van industriële groeibedrijven in te zetten.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Drie Britse luchthavens mogen klimaatdemonstranten weren

LONDEN - Drie luchthavens in het Verenigd Koninkrijk mogen klimaatdemonstranten weren om mogelijke verstoringen van vluchten tijdens het drukke zomerseizoen te voorkomen. Een rechter heeft...
×