Clicky

maandag 1 juli 2024 - 20:07 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerVrachtwagen rijdt in op ongeval, berger komt om het leven, agente zwaargewond...

Vrachtwagen rijdt in op ongeval, berger komt om het leven, agente zwaargewond [+foto’s]

DESSAU – Wat begon als een ogenschijnlijk onschuldig ongeval eindigde zondagavond in een tragedie met één dode en een zwaargewonde.

Volgens politie-informatie heeft er zondagavond op de A9 richting München tussen Dessau-Süd en Thurland een ongeval plaatsgevonden aan de rechterkant van de weg. Tijdens de afwikkeling van het ongeval was er een politiewagen op de plaats van het ongeval aanwezig. Volgens de informatie hebben de agenten de omgeving afgezet en is er ook een berger ter plaatse geweest om het ongevalsvoertuig weg te halen.

Er vielen geen gewonden bij dit ongeval – maar kort daarna gebeurde het: terwijl de politie de plaats van het ongeval aan het beveiligen was, botste een 43-jarige vrachtwagenchauffeur op de plaats van het ongeval.

Een politieauto in de berm werd volledig verwoest. Een 26-jarige politieagente, die zojuist het ongeval had opgenomen, zat bekneld in de auto en moest door de brandweer worden bevrijd. Ze raakte ernstig gewond.

Ook de vrachtwagenchauffeur raakte ernstig gewond en werd naar het ziekenhuis gebracht. Alle hulp kwam te laat voor een ander ongevalsslachtoffer: een medewerker van de berger stierf ter plekke aan zijn verwondingen.

De snelweg richting Leipzig was maandagochtend nog afgesloten. De oorzaak van het ongeval wordt nog onderzocht.

Voor meer foto’s klikt u hier of hier.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Trailer in brand in ‘s-Gravenzande [+foto]

'S-GRAVENZANDE – Een trailer van een vrachtwagen is maandagavond 1 juli in brand gevlogen. Dit gebeurde aan de Nieuwelandsedijk in 's-Gravenzande. De brand brak even...
×