Clicky

vrijdag 20 september 2024 - 14:56 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsIsraël trekt verloven in voor gevechtstroepen

Israël trekt verloven in voor gevechtstroepen

JERUZALEM – Israël trekt verloven in voor alle gevechtstroepen. Er bestaan zorgen over mogelijke Iraanse vergeldingsacties na de dood van twee Iraanse generaals in Damascus.

De strijdkrachten noemen dat zelf niet expliciet als reden. Ze zeggen dat in oorlogstijd doorlopend wordt geëvalueerd welke stappen genomen moeten worden rond de inzetbaarheid van troepen.

Israël maakte eerder al bekend dat ook reservisten zijn opgeroepen om de luchtverdediging te versterken. Er zijn ook berichten dat er problemen zijn met gps-systemen in Tel Aviv, mogelijk een maatregel tegen raketaanvallen.

Verkeershinder

Het verstoren van gps-systemen kan een manier zijn om vijandige precisiemunitie in de war te brengen, zoals raketten en drones. Ook burgers die bijvoorbeeld Google Maps willen raadplegen stuiten daardoor op problemen.

De gps-problemen in de stad zorgen voor verkeershinder en problemen met maaltijdbezorging. Inwoners die apps bekijken krijgen soms foutief te zien dat ze in de hoofdstad van buurland Libanon zitten.

Wraak gezworen

LEES OOK
Netanyahu verhoogt druk op Hamas om gijzelaars vrij te krijgen

De strijdkrachten hebben niet bevestigd dat gps-signalen actief worden verstoord bij de metropool. De problemen met navigatiesystemen zijn daar wel het gesprek van de dag.

Iran heeft wraak gezworen na een dodelijke luchtaanval op een Iraans diplomatiek complex in de Syrische hoofdstad. Israël heeft formeel niet bevestigd daar verantwoordelijk voor te zijn.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

ANWB ziet geen grote problemen door Duitse grenscontroles

DEN HAAG - De ANWB ziet in de eerste week van de grenscontroles die Duitsland heeft ingevoerd weinig grote problemen. De meeste vertraging heeft...
×