Clicky

zondag 7 juli 2024 - 17:19 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsVeel minder huizen doen zaterdag mee aan Open Huizen Dag

Veel minder huizen doen zaterdag mee aan Open Huizen Dag

DEN HAAG – Veel minder huizen doen zaterdag mee aan de Open Huizen Dag van de NVM. Het aantal huizen dat meedoet hangt samen met het aanbod op de krappe woningmarkt. En dat aanbod is volgens de makelaarsvereniging kleiner geworden, terwijl veel mensen nog altijd een koopwoning zoeken.

Op huizensite Funda staan ruim 5600 woningen die huizenzoekers tijdens de open dag zonder afspraak kunnen bezichtigen. Tijdens de vorige Open Huizen Dag op 30 september vorig jaar deden volgens de koepel meer dan 9000 huiseigenaren mee die hun woning in de verkoop deden via een NVM-makelaar. Zij ontvingen in totaal 55.000 huizenzoekers.

Aan de Open Huizen Dag in april vorig jaar deden ruim 13.500 huizen en 66.000 woningzoekers mee. NVM houdt het evenement twee keer per jaar.

De makelaarsvereniging maakt volgende week bekend hoe de huizenmarkt zich in het eerste kwartaal van dit jaar heeft ontwikkeld. NVM meldde in januari dat in de laatste drie maanden van 2023 ruim een kwart minder bestaande woningen te koop stond dan eind 2022.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

×