Clicky

maandag 1 juli 2024 - 18:26 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuws26 jaar cel voor betrokkenheid moord advocaat Wiersum

26 jaar cel voor betrokkenheid moord advocaat Wiersum

AMSTERDAM – Anouar T., neef van Ridouan Taghi, heeft vrijdag 26 jaar cel gekregen voor zijn leidende rol bij de moord op advocaat Derk Wiersum. De rechtbank in Amsterdam acht bewezen dat T. die moord heeft voorbereid. Dat gebeurde door auto’s te stelen die door de schutters zijn gebruikt en met het doen van voorverkenningen bij het kantoor en de woning van Wiersum. T. stelde de auto beschikbaar waarmee die voorverkenningen gedaan werden en had nauw contact met de verkenner zelf.

De raadsman werd op 18 september 2019 in Amsterdam-Buitenveldert doodgeschoten. De twee schutters zijn in hoger beroep al veroordeeld tot dertig jaar cel. Een groep van tien verdachten zou de moord gefaciliteerd en georganiseerd hebben. Twee daarvan, Anouar T. en Sezer B., wordt betrokkenheid bij die moord verweten. De zaak tegen B. wordt op een ander moment vervolgd. Hij heeft op het laatste moment toch een advocaat in de arm genomen.

De politie ontdekte in de zomer van 2019 dat een door T. gehuurde garagebox in Utrecht werd gebruikt voor het stallen van gestolen wagens. Een van die auto’s is gebruikt door de uitvoerders van de moord op Wiersum.

Acht overige verdachten kregen tussen de 208 dagen en 84 maanden cel opgelegd. Zij zijn verantwoordelijk voor onder meer de diefstallen en heling van auto’s en een zware mishandeling. De 28-jarige Krystian M., ook verdachte in het proces rond de moord op journalist Peter R. de Vries, kreeg 47 maanden cel opgelegd. Hij was een van de mannen die in oktober 2019 een man met hamers en een honkbalknuppel in elkaar sloeg.

Tegen Anouar T. was van alle verdachten de hoogste straf geëist. Het OM vroeg om 26 jaar en acht maanden cel, de hoogst mogelijke straf.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Eerste dertig Bobcat-verreikers bij defensie afgeleverd

Inter-Techno heeft onlangs de eerste serie van 30 Bobcat-verreikers bij Defensie afgeleverd. De machines zijn daarna overgedragen aan de Koninklijke Landmacht. De 30 verreikers...
×