Clicky

donderdag 12 september 2024 - 16:35 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsBeschoten viswinkel in Amsterdam-Noord gesloten voor zes maanden

Beschoten viswinkel in Amsterdam-Noord gesloten voor zes maanden

AMSTERDAM – Een viswinkel op het Waterlandplein in Amsterdam-Noord die in korte tijd twee keer is beschoten, is per direct gesloten voor zes maanden. Dat gebeurt op last van de burgemeester, zo meldt de gemeente Amsterdam dinsdag. Afgelopen vrijdag werd ook een café op het plein gesloten omdat het twee keer beschoten was.

Vorige week maandag en afgelopen zondag werd er geschoten op de viswinkel. “De beschietingen van het pand hebben de veiligheid van omwonenden en voorbijgangers ernstig in gevaar gebracht en de openbare orde aangetast”, aldus de gemeente.

Op basis van informatie van de politie dacht de gemeente dat de beschieting op de viswinkel mogelijk een vergissing was, en dat deze voor het naastgelegen café bedoeld was. “Maar omdat het opnieuw gebeurd is, lijkt dat toch niet zo te zijn”, aldus een woordvoerder van de gemeente dinsdag. Op het café werd afgelopen woensdag- en donderdagnacht geschoten.

Om de openbare orde en veiligheid te herstellen gaat de winkel voor zes maanden dicht. “Tegen het einde van de sluiting wordt opnieuw afgewogen of de sluiting moet worden verlengd.”

LEES OOK
Twee gewonden door schietpartij in de Bijlmer

Bij de vier beschietingen zijn geen gewonden gevallen. Volgens de burgemeester had dat wel kunnen gebeuren, “temeer vanwege het feit dat vlak boven de viswinkel mensen wonen”, staat in het sluitingsbevel. “Hierbij is het ook relevant dat het pand in een druk winkelgebied ligt.”

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Transportcentrale Rotterdam neemt SKB Logistics over

ROTTERDAM - Transportcentrale Rotterdam kondigt met trots de overname aan van SKB Logistics, een gerenommeerde speler in de transportsector. Deze strategische overname markeert een...
×