Clicky

donderdag 12 september 2024 - 14:10 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsVollering komt op Alpe d'Huez 4 tellen tekort voor eindzege Tour

Vollering komt op Alpe d’Huez 4 tellen tekort voor eindzege Tour

ALPE D’HUEZ – Demi Vollering heeft niet voor het tweede jaar op rij de Tour de France Femmes gewonnen. De 27-jarige renster van Team SD Worx – Protime trok in de laatste bergetappe al op meer dan 50 kilometer voor de finish ten aanval, maar ze wist op de slotklim naar Alpe d’Huez het verschil met de Poolse geletruidrager Katarzyna Niewiadoma net niet groot genoeg te maken. Ze kwam als eerste aan op de top van de beroemde klim, maar was vier seconden te langzaam voor de gele trui.

Pauliena Rooijakkers was in de etappe samen in de aanval met Vollering. Ze kwam als tweede boven en eindigde op tien seconden van Niewiadoma als derde in het algemeen klassement.

Vollering begon met 1.15 minuut achterstand op Niewiadoma aan de slotrit. Die kloof was het gevolg van haar valpartij aan het einde van de zesde etappe, toen ze schaafwonden en lichte kneuzingen aan onderrug en billen opliep. Vollering vervolgde de Tour en de titelverdedigster zei meer dan ooit gebrand te zijn op een tweede Tourwinst.

Aanval

Ze koos met nog 53 kilometer te gaan voor de aanval. De Nederlandse demarreerde op 2,5 kilometer voor de top van de Col du Glandon, nog zo’n zware Alpenreus. Ze reed Niewiadoma eraf, maar kreeg wel Rooijakkers mee. De 31-jarige renster van Fenix – Deceuninck, die in het algemeen klassement twee seconden voorsprong had op Vollering, streed vanaf dat moment mee om de eindzege.

Het duo begon samen aan de 21 haarspeldbochten richting de top van Alpe d’Huez. De voorsprong liep aanvankelijk op tot de benodigde 1.15, maar Vollering bleek niet meer in staat een echte versnelling te plaatsen. Ze slaagde er evenmin in Rooijakkers te lossen. Achter de twee hield onder anderen Lucinda Brand het tempo hoog voor de Poolse in de gele trui. In de klim kreeg Niewiadoma hulp van de Française Évita Muzic.

Pas in de laatste honderden meters lukte het Vollering met een uiterste krachtsinspanning Rooijakkers achter zich te laten, maar de versnelling kwam te laat. Niewiadoma hield aan de meet precies vier seconden over om het grootste succes in haar carrière te kunnen vieren. Huilend van vreugde viel ze na de finish van haar fiets.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

IJTG Logistics neemt transportbedrijf Middelkoop Beverwijk b.v. over

BEVERWIJK - Het transportbedrijf IJTG Logistics (IJmond Transport Groep) heeft per 1 september 2024 een overeenkomst bereikt met Middelkoop Beverwijk b.v. over de overname...
×