Clicky

dinsdag 6 augustus 2024 - 07:43 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerErnstig ongeval met twee vrachtwagens op A6

Ernstig ongeval met twee vrachtwagens op A6 [+foto’s&video]

LELYSTAD – In de nacht van donderdag op vrijdag heeft een ernstig ongeluk plaatsgevonden op de A6 richting Urk, ter hoogte van Lelystad. Een vrachtwagen is rond 00:15 uur frontaal gebotst op een andere vrachtwagen. Beide voertuigen maakten deel uit van asfalteringswerkzaamheden op de A6 richting Swifterbant.

Het ongeval gebeurde bij een wegsplitsing, waar een kiepwagen volgeladen met asfalt frontaal op een andere vrachtwagen botste. De chauffeur van de kiepwagen raakte zwaar bekneld in zijn cabine. Door de hevige klap zaten de twee vrachtwagens stevig in elkaar vast, wat de reddingsoperatie bemoeilijkte.

De brandweer kwam ter plaatse met twee zware hulpverleningswagens en twee tankautospuiten. Om ruimte te creëren en bij het slachtoffer te kunnen komen, werd de kiepwagen met behulp van een lier een stukje naar achteren getrokken.

Ongeval A6
Foto: LDG Fotografie

Naast twee ambulances is ook het mobiel medisch team per auto ter plaatse gekomen om hulp te verlenen. De A6 is volledig afgesloten voor verkeer in de richting van Swifterbant, Rijkswaterstaat verwacht de A6 elk moment te kunnen vrijgeven.

LEES OOK
Vrachtwagen gekanteld na aanrijding met andere vrachtwagen [+foto's]

Nadere informatie over de toestand van de bevrijdde chauffeur is op dit moment nog niet bekend.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Jordanië neemt voorzorgsmaatregelen in luchtvaart vanwege spanningen

AMMAN - Jordanië vraagt alle vliegtuigen die naar het land komen per direct om meer brandstof mee te nemen. Volgens waarnemers is dat een...
×