Clicky

maandag 12 augustus 2024 - 09:17 uur
Transport GmbH
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsFrans bedrijfsleven bezorgd over plannen linkse alliantie

Frans bedrijfsleven bezorgd over plannen linkse alliantie

PARIJS – Het Franse bedrijfsleven is bezorgd over de plannen van de linkse alliantie Nieuw Volksfront die zondag onverwacht de parlementsverkiezingen heeft gewonnen. Volgens de voorman van de belangrijkste werkgeversorganisatie MEDEF zijn die plannen zelfs een gevaar voor de economie.

Een van de leiders van de linkse alliantie, Jean-Luc Mélenchon, wil namelijk het minimumloon verhogen, de pensioenleeftijd verlagen en prijsplafonds op brandstof, energie en bepaalde levensmiddelen invoeren. Ook wil hij de overheidsuitgaven en de belastingen voor rijke mensen sterk verhogen. Het Nieuw Volksfront heeft de meeste zetels behaald in de verkiezingen.

MEDEF-voorzitter Patrick Martin zegt tegen de krant Le Echos dat als die plannen daadwerkelijk worden uitgevoerd dat “fataal” kan zijn voor de Franse economie. Hij stelt ook dat sinds president Emmanuel Macron onverwacht vervroegde verkiezingen uitschreef, investeringsbeslissingen door bedrijven zijn uitgesteld en bedrijven terughoudender zijn geworden met aannemen van extra personeel.

Ook de kredietbeoordelaars Moody’s en S&P Global hebben hun zorgen geuit over de gevolgen van de verkiezingsuitslag voor de Franse overheidsfinanciën.

LEES OOK
Brussel verwacht lagere economische groei Nederland
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Damen Shipyards helpt Colombianen met bouw marinefregat

GORINCHEM - Nederlands grootste scheepsbouwconcern Damen Shipyards heeft een deal gesloten voor de technische ondersteuning van de bouw van een fregat voor de Colombiaanse...
×