Clicky

donderdag 27 juni 2024 - 17:24 uur
HomeOVERIG NIEUWSBedrijfsnieuwsBleckmann voegt twee nieuwe vestigingen toe in Groot-Brittannië

Bleckmann voegt twee nieuwe vestigingen toe in Groot-Brittannië

EINDHOVEN – Bleckmann, logistiek expert gespecialiseerd in supply chain management voor mode- en lifestylemerken, kondigt met trots aan dat we twee nieuwe vestigingen toevoegen aan onze aanwezigheid in Groot-Brittannië.

Deze aanzienlijke uitbreiding van onze operationele aanwezigheid vertaalt zich in een uitbreiding van onze operationele capaciteit tot 262.000 vierkante meter (dat is meer dan 2,8 miljoen square feet). Deze groei is het gevolg van het verwelkomen van nieuwe cliënten en het ondersteunen van de uitbreiding van onze bestaande merken en services.

Reinardt van Oel, Chief Operations Officer Belgium & UK: “Het Verenigd Koninkrijk is een belangrijke groeimarkt voor Bleckmann. In de afgelopen 4 jaar zijn we gegroeid van het bedienen van 5 cliënten in slechts 1 magazijn naar het beheren van de activiteiten voor 60 merken in 7 logistieke centra. Het laat zien wat onze capaciteiten zijn en hoezeer de Britse mode- en lifestylemarkt de Bleckmann-aanpak kan waarderen.”

Burton on Trent

Zoals eerder deze maand gecommuniceerd, neemt Bleckmann op 1 juli 2024 de logistieke activiteiten van Superdry over. Het merk is al lange tijd partner van Bleckmann op het Europese vasteland. Beide bedrijven kijken uit naar deze uitbreiding van de samenwerking. Het magazijn heeft een oppervlakte van 50.000 vierkante meter (542.000 Sqft) en met deze overgang zullen ongeveer 240 medewerkers in dienst treden bij Bleckmann.

Magna Park Corby

In mei 2024 werd het nieuwe distributiecentrum in Corby toegevoegd aan de activiteiten van Bleckmann. De locatie biedt een operationele ruimte van 55.000 vierkante meter (588.000 Sqft). Het ligt in het midden van Engeland en heeft een uitstekende verbinding met het nationale transport-netwerk voor efficiënte logistieke operaties. Het gebouw heeft een unieke vrije hoogte van 18 meter en is BREEAM Excellent gecertificeerd. Bleckmann verwacht op deze locatie ongeveer 250 mensen in dienst te nemen.

Magna Park Vulcan

Deze locatie werd in maart 2022 toegevoegd aan de activiteiten van Bleckmann en het distributie-centrum heeft een totale oppervlakte van 57.000 vierkante meter (611.000 Sqft). Magna Park bij Lutterworth beslaat meer dan 223 hectare. Het is gelegen op een locatie die wordt begrensd door de snelwegen M1, M6 en M69; algemeen bekend als de “Gouden Driehoek”.

Dit deel van het Verenigd Koninkrijk is de eerste keuze voor logistiek vanwege de strategische positie in het centrum van het land. Er werken ongeveer 225 mensen in de Vulcan-vestiging van Bleckmann.

Bury St. Edmunds

Slechts een maand eerder, in februari 2022, startte Bleckmann zijn activiteiten in Bury St. Edmunds en breidde het distributiecentrum onlangs uit. Het biedt in totaal bijna 37.000 vierkante meter (394.000 Sqft) aan operationele ruimte. De locatie heeft een uitstekende strategische toegang tot de belangrijkste verkeersaders, zoals de A14, A134 en A143. Dankzij de opening van deze vestiging kon Bleckmann 115 nieuwe banen creëren in de regio.

Swindon Trinity

Medio 2021 is Bleckmann gestart met de tweede vestiging in Swindon, Trinity. Dit magazijn heeft een operationele oppervlakte van 11.000 vierkante meter (120,000 Sqft) en er zijn ongeveer 4.250 palletstellingen. Het is een locatie voor meerdere gebruikers en is goed bereikbaar over de weg, dicht bij de snelweg M4. Het gebouw heeft een vrije hoogte van 12 meter en biedt een grote opslagcapaciteit. Op deze Bleckmann site hebben we 80 collega’s in dienst.

Magna Park Tornado

Om de verdere groei van bestaande en nieuwe internationale klanten te ondersteunen binnen de B2B en B2C kanalen, in eigen land en daarbuiten, opende Bleckmann in mei 2020 de vestiging Magna Park Tornado. De operationele ruimte van dit magazijn is 35.000 vierkante meter (zeg maar 380.000 Sqft) en het is BREEAM-gecertificeerd. Het fulfilmentcentrum biedt grote mogelijkheden op het gebied van duurzaamheid en het gebruik van groene energie. Bleckmann creëerde er ruim 350 werkplekken voor de dagelijkse activiteiten en in piektijden komen daar nog eens 600 mensen bij.

Swindon South Marston

Bleckmann is in juli 2017 van start gegaan in het Verenigd Koninkrijk en dit eerste logistieke centrum bevond zich in Swindon – South Marston. Het had een totale oppervlakte van 17.000 vierkante meter en de locatie was goed aangesloten op een geweldige transportinfrastructuur. Dit Bleckmann-magazijn is ook een multi-user site en op dit moment hebben we ongeveer 110 mensen in dienst.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

A12

A12 weer vrij na ongeluk bij Bodegraven

BODEGRAVEN - De snelweg A12 bij Bodegraven is weer vrij, meldt Rijkswaterstaat. Twee rijstroken van de snelweg waren in de richting van Den Haag enige...
×